Exotic Audio
facebook_logo.png

Benz Micro pickupper Om Benz Micro

Ernst Benz som har en baggrund i den schweiziske ur-industri startede i begyndelsen af 1970-erne med produktion af nåle til pick-upper og han blev i løbet af de næste år en førende leverandør til mange af verdens pick-up fabrikanter.  I begyndelsen af 1980-erne startede Ernst Benz så udviklingen af egne MC pick-upper, da han havde en række nye ideer han gerne ville sætte i produktion med det formål at skabe nogle produkter der overgik konkurrenterne.

1985 kom Benz MC 3 som blev et vendepunkt for firmaet, da denne pick-up fra starten blev anset som an af markedets bedste MC pick-upper.

I 1990 kom modellen Reference med pick-up hus af Bruyere træ – og denne model fremstilles også i dag i en opdateret udgave.

Herefter kom modellen Madrigal Carnegie 2 som var bygget for det amerikanske firma Madrigal. Det var den første MC pick-up, hvor Benz anvendte en rubin som kerne for MC pick-uppens spole. I begyndelsen af 90'erne Benz kom med deres egen MC pick-up med rubin generator – med navnet Ruby.

Fordelen ved en ikke-jernholdig kerne versus en jern-kerne at vikle spolen op omkring,  er et renere signal i det magnetiske fluxfelt på grund eliminering af uønskede hvirvelstrømme. Den oprindelige Benz Ruby havde en udgangsspænding på kun 0,18 mV som en direkte følge af at rubin-kernen ikke tilføjer eller forstyrrer denne rene magnetiske kredsløb.

I 1994 besluttede Ernst Benz  at trække sig tilbage og frasolgte sine forskellige virksomheder, herunder produktion af diamantværktøj og en fabrikation af høj temperatur vakuumovne. Han solgte Benz Micro pick-up divisionen til hans mangeårige samarbejdspartner Albert Lukaschek.

I de næste seks år helligede Albert sig til at forbedre pick-upperne og produktionen af disse optimeredes ved at bygge en ny fabrik. Disse forbedringer kulminerede i 1997 med Ruby 2 og Ruby H modellerne og derefter hele Serie 2 linjen i 2000. Dette blev efterfulgt af Serie 3 i 2004, og den nuværende S-klasse blev indført fra 2008. I dag er Benz Micro en af verdens førende pick-up producenter. Ud over deres verdensomspændende net af forhandlere, fremstiller de pick-upper og delkomponenter til andre audio-firmaer rundt om i verden.

 

 

LP S-Class

Benz Micro LP S-Class

Dette er Benz Microos topmodel. En drøm for enhver analog entusiast og samtidig Albert Lukascheks mesterstykke, og for mange simpelthen verdens bedste pick-up overhovedet.

I model LP-S har Benz Micro anvendt al deres viden og kunnen uden at skele til omkostninger –  for at skabe det ultimative produkt.

Det klanglige resultat er en utrolig dynamik men samtidig med en yderst detaljeret og harmonisk klang, der gengiver indspilningen fuldstændig som den er gemt i pladens riller.

De tekniske finesser som spole kerne af ren rubin viklet med tråd af ultimativ kvalitet, opbygning at magnetsystemet med de bedste materialer og et pick-up hus i Ibenholt træ afrunder kun en beskrivelse af denne unikke kontruktion.

Hvis man er analog entusiast må man en gang høre en Benz Micro LP-S – men pas på – der er ingen vej tilbage!

Anmeldelse fra Hifi News & Record review August 2009 her

Anmeldelse fra Magnus.de 20. August 2009 her

Anmeldelse fra 6moons.com Januar 2011 her

Anmeldelse fra 10audio.com April 2008 her

Ruby ZH & Z

Benz Micro Ruby Z og ZH

 

Benz Micro Ruby er en ægte juvel.  Hjertet i denne håndlavede pick-up er en spole-kerne i ægte rubin. Denne hårde ædelsten danner et perfekt mekanisk og elektrisk fundament for spolens viklinger.

Dette lette og samtidig stabile spolesystem garanterer en lyd med en enorm letflydenhed ved såvel de svageste passager i musikken som i de mest brutale dynamiske passager. Ruby serien er et højdepunkt i Benz Micros kreationer og den deler meget af sin teknik med modelerne SLR og LP-S.

Ruby serien vejer kun 7,4 gram og er derfor ret fleksibel med valg af tonearm.

Ebony H, M, L & TR

Benz Micro Ebony H, L & TR

Ebony pick-upperne præsenterer noget af det ypperste i Benz Micros program. De har alle en Micro Ridge diamant og har som topmodellen LP-S en spolekerne af ægte rubin og et pick-up hus af Ibenholt træ.

Ikke desto mindre er systemerne helt forskellige specialister på deres felt.

Ebony TR er lavet med henblik på tilslutning til MC transformere med lav indgangsimpedans, idet dens interne impedans er 1 Ohm.

Ebony L, M og H følger de mere gængse Benz Micro specifikationer og for eksempel har Ebony L en intern impedans på 5 Ohm og en udgangsspænding på 0,26 mV, hvorfor den kan tilsluttes de fleste MC transformere samt øvrige MC forforstærkere.

Benz Micro Ebony serien – for den analoge feinschmecker, der ikke vil gå på kompromis.

 

Anmeldelse fra Pladespilleren.dk her

Anmeldelse fra Hifi4all,dk 2010 her

Anmeldelse fra Dagogo.com Juni 2008 her

Anmeldelse fra Dagogo.com September 2007 her

Anmeldelse fra StereoTimes.com September 2007 her

Gullwing SHR & SLR

Benz Micro Gullwing SHR & SLR

Med den nye SLR Gullwing har Albert Lukaschek igen overgået sig  selv.

Dette er den nyeste variant af hans konstruktion med spolekerne af ægte rubin og med denne åbne konstruktion viser Benz Micro at de er førende blandt verdens pick-up producenter.

For at få så lav bevægelig masse som mulig er kobbertråden der vikles om rubin-kernen kun 19 mymeter i diameter. Den lave vægt af den bevægelige spole muliggør en extrem god opløsning af selv de mindste informationer i pladens riller samt en meget stor impulsvillighed.

I denne drømme pick-up har Benz Micro anvendt al deres erfaring for at skabe et nyt højdepunkt for de seriøse vinyl entusiaster.

Anmeldelse fra Hifi+, Januar 2012  her

Anmeldelse fra TheAbsoluteSound.com gruppetest 14. Sep. 2010 her

Anmeldelse fra Ecoustics.com 22 Maj 2010 her

Ref S Copper

Benz Micro Ref S Cooper

Benz Micro Reference S er fjerde generation a denne topklasse MC pick-up.  Den bevægelige masse er meget lav og magnetsystemet er forfinet i forhold til de tidligere udgaver af denne model. Den er forsynet med Micro Ridge diamant for optimal sporing af selv de vanskeligste passager på pladen og samtdig giver denne slibning en utrolig lav forvrængning og sikrer en lav rillestøj. Træsorten for  pick-up huset er udvalgt ud fra at give størst mulig dæmpning af vibrationer.

Klangen fra denne pick-up er ekstremt dynamisk og meget detaljeret og den forlader kun fabrikken efter at den er gennemtestet og prøvelyttet. Målekurve for pick-uppen er vedlagt i den medfølgende trækasse.

Reference S leveres kun med lav udgangsspænding på 0,26 mV.

Wood SH, SM & SL

Benz Micro Wood SL & SM

Benz Micro Wood serien er håndbygget. Hver enkelt pick-up er testet med følsomme måleinstrumenter og deres oprindelige måleprotokol er vedlagt hver pickup. Yderligere undergår hver pick-up en lyttetest, og kun hvis den bestås pakkes pick-uppen i den smukke trækasse med diverse værktøj.

Pick-up huset er lavet af udvalgt Briar-træ, som har gode vibrations-absorberende egenskaber.
Pick-up nålen er af typen  "Micro Ridge" , som garanterer en perfekt sporing gennem maksimal kontaktflade og med meget lavt niveau af rillestøj. Lyden der opnås er unik i denne prisklasse og Wood modellen findes med tre forskellige udgangs-spændinger, så man kan få den mest optimale løsning med enhver grammofon forforstærker.

 

Anmeldelse fra tyske StereoPlay.de 10 Feb. 2011 her

 

Glider SH, SM & SL

Benz Micro Glider SL & SM

Glider S er anerkendt som klassiker i sin prisklasse og denne model viser hvordan kontinuerlig forfinelse og videreudvikling kan øge ydeevnen. Som de øvrige håndbyggede  schweiziske Benz Micro pick-upper profiterer Glider S af de nyeste udviklinger indenfor diamant-slibning, magnetsystem og den bevægelige masse.

Benz Micro har i den nyeste udgave af Glider blandt andet lagt vægt på at forfine magnetsystemet og anvende en diamant med Micro Ridge slibning. Denne udvikling af Glider har givet en hidtil uhørt opløsning af detaljer og musikalitet for denne prisklasse og er med til at cementere Glider S´s  position som bedste køb.

Glider S er et såkaldt ”nøgent” system og har således ingen resonanser fra pick-up hus og giver næsten ubegrænsede kombinationer med forskellige tonearme.

Glider S kan vælges med tre forskellige udgangsspændinger: L= Lav(0,4 mV), M= Medium(0,8 mV) og H= Høj(2,5 mV).

Benz Micro Glider S – så meget pickup har du aldrig før fået for dine hårdt optjente kroner.

 

Anmeldelse fra Hifizine 2011 her

Anmeldelse fra TheAbsoluteSound.com 10. April 2009 her

 

ACE SH, SM & SL

Benz Micro ACE SH, SM & SL

Benz Micro model ACE S er en videreudvikling af ACE. Den største ændring er at man har indført nåleslibningen Micro Ridge – altså fuldstændig samme slibning som på ACE-ens dyrere brødre. Denne slibning sørger for en sporing i topklasse – selv ved de sværeste indspilninger samtidig med en meget lav forvrængning, og det kan du høre – super musikalsk og med hele orkestrets fulde dynamik.

Selvfølgelig er denne pick up hånd-fremstillet i Schweiz og før den pakkes er hver enkelt eksemplar udmålt og testlyttet.

ACE S kan vælges med tre forskellige udgangsspændinger: L= Lav(0,4 mV), M= Medium(0,8 mV) og H= Høj(2,5 mV). På den måde kan du altid finde den bedste model til netop din grammofon forforstærker.

Benz Micro ACE S – pick-uppen for musikliebhaveren der ikke vil gå på kompromis på prisen og præstationen.

 

Anmeldelse fra Hifi News2011 her

Anmeldelse fra LP via Hifitest.de her

Anmeldelse fra Positive Feedback Issue 31 her

Anmeldelse fra Dagogo Dec. 2007 her

 

MC Gold & Silver

Benz Micro MC Gold & Silver

Aldrig før har det været så fristende at træde ind i Benz Micros familie af pick-upper som med modellerne MC Gold og MC Silver. Selv disse prisgunstige modeller nyder gavn af Benz Micros ekspertise. MC Gold og MC Silver er begge ægte Moving Coil pick-upper og de giver analog lyd med ydeevne på Benz Micro niveau.

De er ikke kritiske med valg af tonearm og de fås med to udgangsspændinger for bedst mulig tilpasning til ens grammofon-indgang. MC Gold har en udgangsspænding på 0,4 mV og MC Silver har en udgangsspænding på 2 mV.

 

Anmeldelse fra Audio Test Februar/Marts 2012 her

Lukascheck PP-1

Lukascheck PP-1

PP-1´s kompakte dimensioner  tillader en tæt placering på pladespilleren, og dermed kortest mulige kabler. Hele Strømforsyningen sidder i PP-1´s chassis, dog er nettransformeren placeret eksternt for at minimere brumindstråling.

Den kompakte opbygning af printkortet på PP1 sikrer korte signalveje og at alle kredsløbskomponenter kan placeres meget tæt på hinanden. PP-1 er optimeret til moving coil forstærkning, od der er ikke  kontakter og eller jumpere til gain indstilling eller resistiv belastning. Denne eliminering af overflødige komponenter gør forforstærkeren mindre fleksibel, men det øger til gengæld lydkvaliteten for de MC pick-upper den er optimeret for.

Ved kun at bruge 2 transistorer i hvert forstærkertrin, sikres en perfekt stabilitet og ekstrem hurtig transient respons. Dette giver en høj grad af gennemsigtighed og nøjagtighed af PP-1´s gengivelse.  Støjsvage matchede bipolære transistorer er udvalgt til dette formål. Alle modstandene er af høj kvalitets metalfilm med 1% tolerance. RIAA-netværket benytter udelukkende 1% polystyren kondensatorer.

Hver kanal i det indgående forstærkertrin virker omkring ikke-inverterende 2-trins forstærker med begrænset negativ tilbagekobling. Forstærkningen er på  40 dB, og det øverste frekvens grænse er sat til 650kHz/-3dB. Indgangsimpedans er fastsat til 22k Ohm for at minimere interconnect kablets og phono-stikkets indflydelse på lydkvaliteten. En 10 Hz subsonisk filter er indbygget mellem indgangstrin og RIAA equalizer.

Som med indgangsforstærkeren, er RIAA korrektionen opnået gennem 2-trins inverterende forstærker med stor høj nøjagtighed (+0 / - .5 dB i forhold til RIAA standarden). Tilgængelige forstærkning er 22dB/1kHz . Samlet forstærkning i PP-1 er 62 dB, ideel til MC pick-upper  med output så lavt som 0,2 mV.

I sin seneste revision af PP-1, har Albert Lukaschek redesignet reguleringskredsløb af enhedens strømforsyning.
Integrerede kredsløb er nu kun anvendes i præ-regulatorer i strømfosyningen, der giver en konstant 25 volt til de uafhængige regulatorer til hver enkelt forstærkertrin, som nu gennemføres med fuldt diskrete transistor regulatorer.
De forbedrede hastigheds og impedans karakteristikker ved de nye transistor-regulatorer, bringer store forbedringer inden for transparens, opløsning, fokus og dynamik.

Endvidere er der brugt mange ressourcer på yderligere at optimere komponentplacering  og komponenttyper for den bedst mulige lyd.

Resultatet af de seneste forbedringer på PP-1 er en langt mere raffineret gengivelse end før. Den tonale balance er lidt varmere end de tidligere versioner, men med langt mere transparent.  Basgengivelsen er mere solid og diskantgengivelsen er ubesværet, åben og fuldstændig blottet for kompression. Fokus og lydbilledets dimensionalitet er også stærkt forbedret.

Tekniske data:

RIAA nøjagtighed:  +/- 0.5dB

Integreret Rummel Filter ved10 Hz (-1dB at 20 Hz)

Forstærkning  ved 1kHz: 1280 gange(62dB)

Crosstalk: Below measuring range

Signal/Støj forhold: (0.5mV 0 ohm) 82dB (IHF “A”)

Maximal Indgangs-spænding : 5mV (1 kHz)

Indgangsimpedans: 22k Ohm

Dimensioner: 64 x 25 x 150mm – vægt 0,9 kg

 

Oversigt over pickupper

 
Volt ud
3.54 cm/sec
Form på Nålespids
Intern
modstand i Ohm
Belastning i Ohm
Vægt i gram
Nåle eftergivelighed
μm/mN
Nåletryk i gram
LP S-Class
0.35
Micro-ridge
38
>400
16
15
1.8 - 2.0
Ruby ZH
0.7
Micro-ridge
80
>800
9.6
14
1.8 - 2.0
Ruby Z
0.35
Micro-ridge
38
>400
9.6
15
1.8 - 2.0
Ebony H
2.5
Micro-ridge
90
>1000
10.7
14
1.6 - 1.9
Ebony M
0.8
Micro-ridge
24
       
Ebony L
0.26
Micro-ridge
5
>50
10.7
14
1.6 - 1.9
Ebony TR
0.1
Micro-ridge
1
>10
10.7
14
1.6 - 1.9
SLR Gullwing
0.35
Micro-ridge
38
>400
12.2
15
1.8 - 2.0
SHR Gullwing
0.7
Micro-ridge
80
>800
12.2
15
1.8 - 2.0
Ref S Copper
0.26
Micro-ridge
5
>50
9
15
1.6 - 1.9
Wood SH
2.5
Micro-ridge
90
>100
9
14
1.6 - 1.9
Wood SM
0.8
Micro-ridge
24
>240
9
14
1.6 - 1.9
Wood SL
0.4
Micro-ridge
12
>120
9
15
1.6 - 1.9
Glider SH
2.5
Micro-ridge
90
>1000
6.8
14
1.6 - 1.9
Glider SM
0.8
Micro-ridge
24
>240
6.8
14
1.6 - 1.9
Glider SL
0.4
Micro-ridge
12
>120
6.8
15
1.6 - 1.9
ACE SH
2.5
Micro-ridge
90
>1000
8.8
14
1.6 - 1.9
ACE SM
0.8
Micro-ridge
24
>240
8.8
14
1.6 - 1.9
ACE SL
0.4
Micro-ridge
12
>120
8.8
15
1.6 - 1.9
MC Gold
0.5
.3 X .7 mil
20
>200
5.7
15
1.7 - 2.0
MC Silver
2.0
.3 X .7 mil
120
>1200
5.7
15
1.7 - 2.0